Nieuws

 • Goed personeel vinden in het MKB, 5 tips

  Geplaatst op 12 juni 2017

  Geschikte werknemers vinden, het is een grote uitdaging voor veel kleine bedrijven. Hoe vind je personeel dat bij je bedrijf past? 5 gouden tips in je zoektocht naar de juiste mensen.
  Lees verder »
 • Doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd komt vaker voor

  Geplaatst op 6 juni 2017

  Na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd werken steeds meer mensen door als werknemer of zelfstandige. Dit roept verschillende vragen op, zoals: hoe denken werkgevers over AOW-gerechtigden die doorwerken? TNO en ROA hebben tussen 2015-2017 deze vragen onderzocht met subsidie van Instituut Gak, Netspar en het ministerie van SZW. Drie conclusies uit het onderzoek:
  Lees verder »
 • Niet luisteren kost werkgevers klauwen met geld

  Geplaatst op 2 februari 2017

  Fascinerend onderzoek onder ruim duizend Amerikaanse werknemers: elk belangrijk gesprek wat NIET gevoerd wordt, kost 7.000 euro plus een verspilde werkweek aan arbeidsuren. Werkgevers doen luisteren en communicatie nog wel eens af als soft skills, maar met deze rekensom kun je je afvragen of dat terecht is.
  Lees verder »
 • Mag een concurrentiebeding in tijdelijk arbeidscontract?

  Geplaatst op 2 februari 2017

  Een concurrentiebeding is bedoeld om de knowhow en goodwill van de werkgever te beschermen. Een relatiebeding verbiedt de werknemer om na zijn uitdiensttreding contacten te onderhouden met (concrete) relaties van de werkgever. De praktijkvraag deze week: Mag je een concurrentiebeding in tijdelijk arbeidscontract opnemen?
  Lees verder »
 • Geluk is: flexibel werken

  Geplaatst op 19 december 2016

  Werknemers met flexibele werktijden voelen zich beter en ze zijn gemotiveerder. Dat blijkt uit onderzoek waarop arbeids- en organisatiepsycholoog Hylco Nijp van de Radboud Universiteit deze week promoveerde. Hij geeft HR-professionals tips hoe ze flexibele werktijden kunnen introduceren.
  Lees verder »
1 2 3 18
 • Bel mij terug!

 • Aanmelden nieuwsbrief

 • Disclaimer

  Aldenhof werving en selectie, detachering besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aldenhof werving en selectie, detachering is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.